Share
Preview
Det er en myte, at man kommer hurtigere til tops ved at være kynisk og manipulerende
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 


Kære læser

Dette nyhedsbrev kommer i høj grad til at handle om forholdet til chefen.

”Min chef er idiot”, ”Min chef er psykopat” og ”Min chef er efter mig”, er de første resultater, der dukker op, hvis du googler ”Min chef”.

Og vores nærmeste chef har enorm indflydelse på vores arbejdsglæde.  Ifølge en analyse af rekrutteringsbureauet ballisager er utilfredshed med chefen den hyppigste årsag til, at folk skifter job.

Men måske har cheferne et dårligere ry, end de fortjener: Et nyt studie viser i hvert fald, at det ikke er en fordel at være kynisk og manipulerende, hvis man vil forfremmes til leder.

Til gengæld kunne cheferne vinde meget ved at droppe ligegyldige varmluftsprojekter, der plager medarbejderne, mener en forfatter og tidligere strategimedarbejder.

Derudover kan du læse om feriepenge, sundhed og meget andet i denne udgave af Det Gode Arbejdsliv.

God læselyst!

Cheferne er bedre end deres rygte


”Min chef er en idiot”, ”Min chef er psykopat”, og ”Min chef er efter mig” er de første resultater, der kommer op, hvis du googler ”Min chef”.

Men et nyt studie fra Berkeley Haas University viser ifølge Ingeniøren, at det er en myte, at man skal være kynisk og træde på andre for at komme til tops.

Studiet er baseret på en personlighedstest, som blev foretaget blandt studerende på tre universiteter.

Da man opsøgte personerne 14 år senere, var der ingen forskel på, hvor langt personerne med ”egoistiske, stridbare og manipulerende personlighedstræk” var nået i forhold til dem, der blev opfattet som ”tillidsvækkende og rare”, skriver Ingeniøren.

En af forklaringerne kan ifølge forskerne være, at vi husker de ubehagelige chefer langt bedre, end de ordentlige.
Studiet viste til gengæld, at de personer, der var nået længst, var ekstroverte, energiske, omgængelige og selvsikre.

Forfatter: Ansatte bliver plaget af varmluftsprojekter

Medarbejderne bliver på mange arbejdspladser plaget af luftige strategier, workshops og trivselskampagner, der forhindrer dem i at løse deres egentlige opgaver.

Det lyder som det budskab, antropologen Dennis Nørmark har turneret med i flere år, blandt andet i bogen 'Pseudoarbejde'.

Men denne gang kommer det fra Per Helge Sørensen, der er civilingeniør og blandt andet har arbejdet som strategikonsulent, inden han blev komiker og særligt kendt for sine shows ”Djøf med løgn”.

Hans kritik går på, at ledelsen i større virksomheder kommer så langt væk fra de egentlige opgaver, at de har svært ved at forholde sig til substansen:

”Derfor bliver strategien, der rulles ud, så luftig og adresserer typisk et eller andet rundt om. F.eks. ’nu skal vi have et innovationsmindset’, ’nu skal vi styrke eksekveringskraften’, eller ’nu skal vi lære at være agile og have samskabelse’. Det er ren managementbullshit, som dybest set bare siger, at vi skal prøve at gøre tingene godt i stedet for dårligt”, fortæller han til Politiken.

I modsætning til forfatterne bag Pseudoarbejde, mener Per Helge Sørensen dog ikke, at store dele af ledelseslaget og hr-afdelingen er overflødige, men snarere at de skal være langt mere kritiske, før de igangsætter storstilede projekter eller omstruktureringer.

Skal du have dine indefrosne feriepenge udbetalt?
Hvis du ikke står og mangler penge til et indskud til en ny lejlighed, eller hvis din årsløn er på mere end 531.000 kroner efter arbejdsmarkedsbidraget, skal du måske lade dine indefrosne feriepenge stå.

Sådan lyder budskabet fra IDA's cheføkonom Martin Kyed. I en guide  gennemgår han de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du er i tvivl om, du vil have dine indefrosne feriepenge udbetalt.

Skattemyndighederne betragter nemlig udbetalingen som en ekstraordinær bruttoløn, og det kan betyde, at du ender over topskattegrænsen.

I et konkret kroner og øre-eksempel betyder det, at du kan komme til at få 22.413 kroner udbetalt i stedet for 30.915 kroner, hvis du har 51.525 kroner til gode og skal betale topskat.

For nogle kan det dog godt give mening at få dem udbetalt alligevel, da der er individuelle forhold at tage højde for, skriver cheføkonomen i guiden.
Lang uddannelse giver længere levetid

I Danmark bryster vi os af at være et af de mest lige samfund i verden.

Men der er en tæt sammenhæng mellem uddannelse og helbred: Har du en længerevarende uddannelse, er din risiko for at blive syg mindre, og du kan forvente at leve seks år længere end en person med en grunduddannelse som højeste uddannelsesniveau.

Det er konklusionen i en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed.

I rapporten henvises der til en undersøgelse af ligheden i sundhed i 11 europæiske lande. I årene 1990-2015 er uligheden for mænd mindskedes for alle lande undtagen Danmark, mens den også blev større for kvinder i de øvrige nordiske lande.

Ifølge uddannelsen bliver lavtuddannede oftere ramt af fysiske og psykiske sygdomme, ligesom de oftere ryger og er overvægtige.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kalder uligheden i sundhed urimelig.

”Før man har truffet et eneste valg i livet, kan eksperter sige, hvad spædbørns chancer er for et sundt og godt liv, helt afhængig af hvor de fødes, og hvad deres forældres baggrund er”.

Hvis du vil læse videre

Det bliver en mild influenzasæson i år

Vi kan forvente færre sygedage og mindre hoste og snot på storrumskontorerne i år. De nye vaner med at holde afstand og spritte hænder betyder, at årets influenzasæson formentlig bliver i den mildere ende, selvom den ikke udebliver helt, mener forskere (DR).

Batman-effekten: Distancer dig selv i pressede situationer

Er du bekymret over at skulle tale for en stor forsamling? Eller flakker din koncentration i en presset hverdag? Så kan selvdistance være et relevant værktøj, der giver dig mulighed for at anskue din situation udefra. Nogle går endda så langt, at de opfinder et alter ego, der hjælper dem med at holde sig rationelle i pressede situationer, skriver BBC.

Barselsordning sikrer selvstændige bedre økonomi

En ny ordning skal sikre selvstændige en højere indtægt, når de er på barsel. Det er gode nyheder mener Morten Thiessen, formand for Ansattes råd i IDA: ”Fremover kommer valget ikke til at stå mellem at stifte virksomhed eller stifte familie for flere yngre iværksættere”.


Min profil

IDA
Kalvebod Brygge 31
1560 København
Denmark

  
IDA er teknologiens stemme nr. 1 - en forening for viden, netværk og interessevaretagelse.

Find og følg IDA på:
 
 
 

Email Marketing by ActiveCampaign