Share
Og det skal helst være hver halve time, hvis du vil præstere bedst muligt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
Kære læser

Du skal egentlig sætte dig til at løse en opgave, men først vil du tjekke din mailindbakke.

Du svarer på de nemme, men to virker uoverskuelige, så du sætter en fane ved dem og udskyder dem til senere.

Derefter klikker du lige forbi Facebook, hvor du falder over en artikel, som du begynder at læse.

Efter en time vågner du som af en trance. Du er endnu ikke kommet i gang med din egentlige opgave, men til gengæld er du allerede træt i hovedet og går ud efter kaffe.

En undersøgelse af Statens Institut for Folkesundhed viser, at hver femte dansker aldrig eller sjældent når alle deres arbejdsopgaver. Det er et udtryk for, at presset stiger på mange arbejdspladser, men også at vi bliver mere distraherede og præsterer dårligere.

Som med så mange andre dårligdomme, skyldes det vores usunde forhold til teknologi, skriver Politiken. Derfor har de sat sig for at skrive en artikelserie om hjernen, og hvordan man beskytter den på jobbet.

Første artikel handler om Pomodoro-metoden, hvor man skiftevis arbejder i 25 minutter og så holder en kort pause på 5 minutter for ikke at brænde ud.

"Hjernen er på den måde fuldstændig ligesom resten af kroppen. Hvis du skal træne op til et maraton, sørger du også for at spise sundt og få din søvn, og ikke mindst lægger du god tid til restitution ind i dit træningsprogram. Det er helt det samme med hjernen; den har brug for pauser. Ellers svækkes koncentrationen og evnen til analyse og rationel tænkning, og det sker altså ret hurtigt", forklarer psykolog Vibeke Lunding-
Gregersen til Politiken
.

Så husk at tage pauser hyppige pauser igennem dagen. Du kan også overveje at frede 4-5 timer i kalenderen hver fredag til at lave…. absolut ingenting.

Ifølge adfærdsekspert Morten Münster er den bedste måde at komme til bunds i opgavebunken nemlig at skabe plads til de uventede overraskelser, der forhindrer dig i aldrig rigtig at blive færdig med noget.

Hjemmearbejde øger produktiviteten og mindsker sygdom – men ikke for alle
For et flertal af IDAs medlemmer har der været flere fordele ved hjemmearbejdet under coronanedlukningen.

50 procent mener, at de arbejder mere effektivt hjemmefra end på kontoret, mens 20 procent mener det modsatte. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som 2270 medlemmer har svaret på.

I undersøgelsen svarer 31 procent af lederne desuden, at deres medarbejdere får mere fra hånden på hjemmekontoret, mens 21 procent mener, at de er mindre effektive hjemmefra.

Undersøgelsen viser desuden, at hjemmearbejdet har frigivet flere arbejdstimer. 71 procent svarer, at det er en stor fordel, at de sparer transporttiden, og 48 procent fortæller, at de bruger al den sparede tid eller det meste af den på arbejde.

Hjemmearbejdet har også medført et fald i sygdom. Men det er lidt mere uklart, hvordan det har påvirket stressniveauet. 29 procent har oplevet mindre stress i deres afdeling, mens 21 procent har oplevet mere.
En tillidsrepræsentant fortæller, at det hænger tæt sammen med, hvilken medarbejdernes personlighed.

"Mange kan ikke affinde sig med at være så meget alene. Og desværre er jeg som tillidsrepræsentant stødt på flere sager i de seneste to måneder, hvor medarbejdere er blevet stressramte. Det er persontyper, der ikke trives med at sidde alene derhjemme. Derfor skal man også passe rigtig meget på med at brede det her med hjemmearbejde ud over alle".
En lang corona-vinter er over os: Sådan kommer du igennem den

Gruer du også for tanken om at gå ind i den mørke årstid, blot med endnu mere hjemmearbejde og et minimum af sociale arrangementer?

Så er du ikke alene. Krisepsykolog og medlem af Dansk Psykolog Forenings coronaekspertpanel, Anne Lillelund, mener, at mange danskere er blevet "mentalt slidte" af coronakrisen.

"I foråret mobiliserede vi alle vores mentale ressourcer til at komme gennem krisen, og så åndede vi lettet op hen over sommeren. Nu kommer det hele igen, og vi har ikke samme ressourcer at stå imod med," fortæller hun til Berlingske.

Her kommer hun med en række gode råd til at komme igennem vinteren.

Det kan koges ned til to ting:

Vær varsom med, hvor meget tid du bruger på nyheder og de sociale medier. Bliver du hele tiden mindet om krisen, kommer det til at påvirke dit humør.

Sørg samtidig for at planlægge aktiviteter, der gør dig glad. Vær aktiv og social, så du har nogle lyspunkter, du kan se frem til undervejs.

Hvis du vil læse videre

Lav løn får unge til at søge nyt job

7 ud af 10 yngre ingeniører, scient.er og it-specialister er i gang med at søge nyt job eller overvejer at gøre det indenfor de næste tre år. Utilfredshed med løn og faglige udfordringer er blandt hovedårsagerne. Det viser en ny undersøgelse fra IDA.

Kommuner forbyder medarbejdere at ryge under hjemmearbejde

Flere kommuner har regler om, at deres ansatte ikke må ryge i arbejdstiden – heller ikke hjemmefra. Men det er grænseoverskridende, hvis arbejdsgiveren kan bestemme over deres ansatte i deres eget hjem, lyder kritikken fra medarbejderrepræsentanter (Berlingske).


Min profil

IDA
Kalvebod Brygge 31
1560 København
Denmark

  
IDA er teknologiens stemme nr. 1 - en forening for viden, netværk og interessevaretagelse.

Find og følg IDA på:
 
 
 

Email Marketing by ActiveCampaign