Share
Hvad har Mongoliet, Estland og Danmark til fælles?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 

Kære læser

Hvad har Mongoliet, Estland, Danmark og de Forenede Arabiske Emirater til fælles?

De er alle i den globale top, når det gælder andelen af borgere, der mener, at de har et "fremragende" job.

Det viser en ny rapport af analysevirksomheden Gallup.

Den globale arbejdsløshed er den laveste i årtier. Men Gallup mener ikke, at det afspejler et velfungerende arbejdsmarked, fordi flere arbejder som daglejere eller til en løn, der er for lav til at dække mad og husly.

I rapporten skelner Gallup mellem gode og fremragende jobs. Et godt job er på minimum 30 timer om ugen for en fast arbejdsgiver, mens et job er fremragende, når medarbejderen desuden er engageret i sit arbejde.

Kuwait, de Forenede Arabiske Emirater og Singapore har den højeste andel af gode jobs i verden ifølge Gallup. Om de har medregnet de hundrede tusind migrantarbejdere, der ofte lever under kummerlige forhold, fremgår dog ikke af rapporten.

Derudover er det bemærkelsesværdigt, hvor få respondenter i Gallups undersøgelse, der har et "fremragende" job. De Forenede Arabiske Emirater har den højeste andel med 14 procent, mens velfærdslande som Danmark og Sverige med fri uddannelse og regulerede forhold begge ligger på 8 procent.


Man bør nok tage et par forbehold, når det gælder rapportens konklusioner. For eksempel er det ikke tydeligt, om der kan være forskellige forventninger til et fremragende job på tværs af kulturer.


Ikke desto mindre er det interessant at overveje, hvad der ifølge Gallup er forskellen på et godt og et fremragende job: Det er hverken løn eller andre materielle goder, men simpelthen at man engagere sig i sit daglige arbejde.

 

Et af verdens mest vanvittige jobs?

En mand, der ifølge Gallups definition, havde et godt, men ikke fremragende job er Josh Owens.

I fire år arbejdede han for den højtråbende og ofte rablende konspirationsteoretiker Alex Jones, og det er der kommet en ret vild fortælling ud af i The New York Times.

Josh Owens blev som en vred og forvirret ung mand tiltrukket af Jones’ kontroversielle medie Infowars, der ikke var bange for at lægge sig ud med krigslystne præsidenter, grådige finansfolk og uansvarlige politikere.

Josh Owens endte dog med at bruge det meste af sin tid som Infowars-ansat på at fabrikere fake news, at skyde til måls efter sprængfarlige objekter og at forsøge at holde Jones tilfreds.  

"Efter et stykke tid fandt jeg ud af, at det var en vigtig del af jobbet at sørge for, at Jones ikke blev vred, selvom det var umuligt at forudsige hans raserianfald. Der var en overflod af historier blandt mine kollegaer:

"Persiennerne sad fast, så han flåede dem ned. Der var mug i en vandkøler, så han dolkede den med en stor kniv og smadrede den ned i gulvet (…). På et tidspunkt truede han med at udsende en ordrer, der gjorde det ulovligt at grine på kontoret.  

 

Danmark falder ned ad ligestillingsrangliste

Danmark rykker en plads ned på World Economic Forums årlige ligestillingsrapport. Danmark er dermed på en 14. plads, mens vores nordiske nabolande topper ranglisten.

Island, Norge, Finland og Sverige ligger henholdsvis et, to, tre og fire.

Det er særligt manglende ligestilling på arbejdsmarkedet, der trækker Danmark nedad.

Kvinder udgør kun 36 procent af de danske topledere, politikere og højtstående embedsmænd, hvilket placerer Danmark på en 102. plads ud af 153 lande målt på ligestillingen på de højeste positioner i samfundet.

Samtidig er Danmark kun rangeret på en 52. plads, når det gælder ligeløn for det samme arbejde.

Globalt går det kun langsomt fremad med ligestillingen. World Economic anslår, at det vil tage 99,5 år, før der er ligestilling mellem mænd og kvinder med det nuværende tempo.

 
Fortsæt med overspringshandlingerne:

Hvad er en hval værd?

Den Internationale Valutafond har beregnet værdien af en hval ved at se på, hvor meget CO2 den binder, samt dens bidrag til fiskeri- og turismeindustrien i løbet af sin levetid: 13 millioner kroner.

Vejen til større arbejdsglæde starter med at holde kæft

Vi er mest produktive og tilfredse, når vi arbejder fokuseret. Alligevel er de fleste arbejdspladser indrettet med fokus på hurtig kommunikation og konstante skift mellem arbejdsopgaver. Zetlands artikel om glæderne ved at arbejde fokuseret er mere end to år gammel, men den er ikke mindre relevant end dengang.

Navnet er....Surt

I anledning af 100 års-dagen for den Internationale Astronomiske Union har alle nationer fået lov at navngive en planet efter eget valg. Danmark fik lov til at navngive dværgstjernen HAT-P-29 og planeten HAT-P-29b, og valget er faldet på de mundrette navne Muspelheim og Surt.

 


Hvorfor modtager jeg dette?

Du har tidligere givet os lov til at kontakte dig med relevant indhold fra IDA. Dette nyhedsbrev handler om det gode arbejdsliv, hvor der er balance mellem faglige udfordringer og tid til at ånde i hverdagen. I nyhedsbrevet samler vi det bedste fra danske og internationale medier og skærer det til, så du får det serveret i en overskuelig størrelse. Vi håber, at du vil læse med.

 

Min profil

IDA
Kalvebod Brygge 31
1560 København
Denmark

  
IDA er teknologiens stemme nr. 1 - en forening for viden, netværk og interessevaretagelse.

Find og følg IDA på:
 
 
 

Email Marketing by ActiveCampaign